Samsung wil samenwerken met Blackberry

Samsung wil een samenwerking aangaan met Blackberry en de Blackberry-technologie in hun apparaten gebruiken, laat J.K. Shin, hoofd van Samsung's afdeling voor mobiele telefoons, weten aan The Wall Street Journal. Het Zuid-Koreaanse bedrijf wil de Canadese smartphonefabrikant niet overnemen, zoals eerder werd gesuggereerd.

Samsung is op het moment met Blackberry in gesprek om de reikwijdte van de samenwerking te vergroten. Hierbij hoort ook het potentiƫle gebruik van Blackberry-technologie in de apparaten van het Zuid-Koreaanse bedrijf. 'We willen samenwerken met Blackberry, maar het bedrijf niet overnemen', aldus Shin. Hij laat weten dat een overname tegen de strategie van Samsung ingaat. Het bedrijf zegt geen interesse te hebben in de ruim 44 duizend patenten van Blackberry. Op welk vlak de twee ontwikkelaars wel willen gaan samenwerken, is niet bekend.

Geruchten

Er wordt al jaren gespeculeerd over een overname van Blackberry door Samsung, maar dit werd altijd ontkend. De Zuid-Koreaanse ontwikkelaar ontwikkelt voor zakelijke klanten van zijn telefoons en tablets al een aantal jaren het beveiligde platform Knox. Dit platform vertoont gelijkenissen met de zakelijke software van Blackberry. Samsung laat weten zich ook op de lange termijn toe te leggen op Knox. 'We zijn tevreden over de voortgang van Knox, ook als het gaat om de kwaliteit van de beveiliging en de bescherming die het biedt', aldus Samsung.

De twee bedrijven ondertekenden in November een akkoord waarmee ze elkaars mobiele beveiligingstechnologie mogen verkopen. Samsung ondertekende ook vergelijkbare overeenkomsten met grote beveilgingsbedrijven, waaronder Citrix Systems Inc., Good Technology Inc. En MobileIron Inc.