Sandisk brengt microsd-kaart met 200GB geheugen uit

Extra ruimte nodig op je smartphone voor al je muziek, foto's en 4k-films? Met de nieuwe microsd-kaart van Sandisk met 200GB opslag kun je voorlopig weer vooruit.

Enorme opslag ter grootte van een vingernagel

Samsung mag dan af zijn gestapt van de ondersteuning van microsd-kaartjes om je geheugen uit te breiden, andere smartphones bieden die optie gelukkig nog wel. Mocht je aan 128GB extra opslag nog niet genoeg hebben, dan heeft Sandisk de oplossing in de vorm van de 200GB Ultra MicroSDXC UHS-I card premium edition. Dit gaat niet eens ten koste van de snelheid van de kaart, die nog altijd data overbrengt met 90MB per seconde. Sandisk mikt met de geheugenuitbreiding op gebruikers die enorme hoeveelheden hogeresolutiefoto’s en filmpjes schieten met hun smartphones. Volgens Christopher Chute, vicepresident van Worldwide Digital Imaging Practice zullen in 2019 smartphones verantwoordelijk zijn voor negen van de tien genomen foto’s.

Flink prijskaartje

Voor zo’n enorme hoeveelheid opslag mag je wel even flink in de buidel tasten, de microsd-kaart gaat voor maar liefst 400 dollar over de toonbank in de Verenigde Staten. Daar moet dit kaartje ter grootte van een duimnagel in het tweede kwartaal verschijnen. De rest van de wereld zal hier snel op volgen, Nederlandse prijzen zijn echter nog niet bekend.