SanDisk overgenomen door Western Digital

Eén van de grootste vervaardigers van harde schijven heeft één van 's werelds grootste opslagfabrikanten opgekocht. We hebben het hier over Western Digital en SanDisk, die het nieuws vandaag bekend maakten.

Western Digital heeft SanDisk voor ongeveer 19 miljard dollar opgekocht, wat neerkomt op 86,50 dollar per aandeel. De combinatie van de twee is volgens Western Digital de volgende stap om zichzelf te transformeren naar een ontwikkelaar van oplossingen voor opslag.

Toshiba

SanDisk had al jaren een partnerschap met één van de grootste concurrenten van Western Digital: Toshiba. Uit de berichtgeving over de overname blijkt echter niet dat deze stopgezet wordt. Sterker: de samenwerking lijkt gewoon door te gaan.

Overname nog niet helemaal rond

Wanneer bedrijven elkaar overnemen voor grote sommen geld, moet de deal eerst door diverse partijen goedgekeurd worden voor het helemaal rond is. Western Digital geeft aan dat ze verwachten dat dit allemaal afgerond is in het derde kwartaal van 2016. Pas dan is SanDisk echt van Western Digital.