Scanpost: je papieren post digitaal bezorgd

Hoewel steeds meer post per e-mail wordt verstuurd,belandt nog een aanzienlijk deel via de traditionele post op de deurmat. Dat biedt weinig flexibiliteit. Wil je toch overal en altijd toegang tot je 'brievenbuspost' , dan is Scanpost van Perrit een oplossing.

Scanpost is een samenwerking tussen Perrit en TNT Post. Het principe is eenvoudig: al je inkomende brievenbuspost wordt gescand, naar wens gesorteerd en verstuurd naar je e-mailadres, Exchange-account of Sharepoint-omgeving. Op die manier heb je ook mobiel toegang tot je brievenbuspost. Zeker wanneer je zakelijk afhankelijk bent van stukken die via de traditionele post binnenkomen, is het handig hier snel over te beschikken.

Aflevering
De post wordt overigens nog steeds fysiek bezorgd. Tussen de fysieke bezorging en digitale aanlevering zit maximaal n dag; de post die in je brievenbus ligt, staat de volgende ochtend digitaal voor je ter beschikking. Dat biedt ook een snelheidsvoordeel; als bedrijf omzeil je hiermee de rompslomp van bijvoorbeeld een postkamer en kun je direct antwoorden. Overigens wordt niet alles gescand; reclame en 'niet-scanbare' poststukken zoals tijdschriften zijn van de dienst uitgesloten.

Privacy
Ook om privacyredenen kan de dienst van Perrit interessant zijn. TNT Post is rechtshalve de enige partij die de poststukken opent. Vervolgens levert de dienst de stukken direct bij je af en ben jij dus de enige die de post onder ogen krijgt.

Prijs
Perrit Scanpost is verkrijgbaar in drie abonnementsvormen: Basic, Exchange en Sharepoint. Bij alledrie de vormen betaal je per poststuk. Voor Basic geldt een tarief van 1,20 per verzonden poststuk. Met een Exchange- of Sharepoint-abonnement betaal je v.a. 0,90 per verzonden stuk. Meer informatie over prijzen en abonnementen vind je op de website van Perrit.