SCOS kondigt PROFISHARK 1G aan, 1G Ethernet-monitoring in zakformaat

Distributeur SCOS heeft de beschikbaarheid aangekondigd van de PROFISHARK 1G en biedt deze bovendien tijdelijk tegen een scherpe prijs. De PROFISHARK 1G is een klein en draagbaar plug en play-apparaat waarmee je in-line Gigabit-Ethernet-netwerken kunt monitoren.

SCOS breidt hiermee zijn aanbod uit van ondersteunende producten en diensten betreffende de meest gebruikte netwerk protocol analyzer: Wireshark. PROFISHARK G1 vereenvoudigt volgens SCOS het in-field traffic capture en troubleshooting van netwerken. Het komt overeen met een 10/100/1G aggregator TAP met twee 1 Gbps NIC.

Snel aan de slag

Met de PROFISHARK 1G kun je snel aan de slag. Je hebt alleen een laptop- of desktop-pc met een vrije usb-3.0-poort nodig. Omdat het gebaseerd is op USB 3.0 (5 Gbps), verwerkt de PROFISHARK 1G full-duplex gigabit op wire snelheid, zonder de bottleneck van een aggregator TAP. Het omzeilt ook alle standaard NIC’s in de capturemode, het registreert alle tags zonder de frames te wijzigen.

Data verzamelen

De PROFISHARK 1G is volgens SCOS de perfecte tool voor het langdurig verzamelen van data om deze met Wireshark te analyseren. Een aantal kenmerken zijn: 10/100/1G monitoring gebaseerd op (powered-) USB 3.0, geen adapter nodig, 8 ns hardware timestamp, real-time statistieken, low level fout en bandbreedte monitoring, CRC error capture en direct wegschrijven naar schijf.

De PROFISHARK 1G heeft de mogelijkheid van het vastleggen van iedere type frames (pause frames, VLAN- tagged, etc.), iedere encapsulated frame, CRC error frames en iedere frame tussen 10 bytes en 10 Kbytes. De timestamp maakt real time analyse van geaggregeerde en gebufferd verkeer mogelijk. Het kan latencies meten met nanoseconde nauwkeurigheid.

PT3 Manager

Verder bevat de PROFISHARK 1G de PT3 Manager. Deze applicatie is speciaal voor de PROFISHARK 1G ontwikkeld. Het biedt een manier voor statistische analyse van een netwerk, waardoor efficiënt buitensporige bandbreedte gebruik wordt gedetecteerd. Ook kun je er low layer-fouten mee detecteren, om deze daarna met Wireshark nader te onderzoeken.

Prijs en beschikbaarheid

SCOS biedt de PROFISHARK 1G ter introductie tot 30 juni 2014 aan voor 1795 euro ipv 2195 euro. Prijzen zijn exclusief btw.

Als Authorized Training Partner van de Wireshark University van Laura Chappell verzorgt SCOS de officiële Wireshark Trainingen voor het analyseren van het vastgelegde netwerkverkeer.