SCOS Software biedt Wireshark 2.0-training

Na ruim twee jaar van ontwikkeling door Gerald Combs en het Wireshark-ontwikkelteam is sinds eind vorig jaar Wireshark 2.0 beschikbaar. Daarom heeft SCOS Software hun cursus Advanced/Security Training vernieuwd zodat je je analysetechnieken kunt uitbreiden met de nieuwe versie van Wireshark.

Wireshark 2.0: Advanced Network Analysis

Het nieuwe Wireshark 2.0 is voorzien van diverse toevoegingen en verbeteringen aan meer dan 75 functies. Om hier optimaal gebruik van te maken biedt SCOS Software te Hoofddorp een vernieuwde cursus Advanced/Security Training aan, gebaseerd op Wireshark 2.0.

Na succesvolle afronding van deze cursus hebben de deelnemers inzicht in gebieden van zowel Netwerk- als Forensics Analysis. Het wordt aanbevolen dat deelnemers aan deze cursus uitgebreide ervaring en/of kennis van de fundamentele netwerken protocollen hebben en kennis van Network Analysis met behulp van Wireshark (bijvoorbeeld de cursus Troubleshooting TCP/IP with Wireshark).

Netwerk- en Forensics Analysis omvat de vaardigheden van niet alleen het vastleggen van gegevens, maar ook de mogelijkheid om ongebruikelijke patronen, verborgen in ogenschijnlijk normale netwerkverkeer, te onderscheiden. Deze cursus zal de student een reeks van onderzoeken en analysetechnieken voorzien met diverse verbeteringen van de standaard Wireshark packet capture-technieken.

Wireshark 2.0 verschaft inzicht in het herkennen van security-bedreigingen, een verscheidenheid van netwerk problemen en netwerk aanvallen, Bot-Net gevaarherkenning evenals standaard user-protocol kwesties, waaronder IP-gerelateerde protocollen, e-mail protocollen en andere algemene user-protocollen. Verder zijn er vele verbeteringen en nieuwe functies opgenomen in Wireshark 2.0.

Tijdens de cursus, 27 juni tot 1 juli 2016 te Hoofddorp, worden praktische voorbeelden gebruikt in combinatie met een groot aantal hands-on oefeningen om in de praktijk bewezen, praktische vaardigheden met betrekking tot netwerkanalyse direct te kunnen toepassen. Ga voor meer informatie en registratie naar de cursuspagina.