SCOS Software levert SevOne: een schaalbare performance monitoring platform

Als leverancier van Netwerk Monitor oplossingen, levert SCOS Software SevOne, 's werelds meest schaalbare performance monitoring platform. Gebruikers van SevOne zijn o.a. Comcast, CSC, Vodafone, Verizon, Xerox, BNP Paribas, Morgan Stanley, HBO, Google, UBS, Zurich, Goodyear, Merck etc. De oplossing is geschikt voor kleine tot zeer grote Enterprise Big Data netwerken.

SevOne biedt 's werelds snelste (één seconde polling) en meest schaalbare IT monitoring en rapportage platform, geleverd als 'all-in-one' appliance, die ondersteuning biedt bij het ​​opsporen en voorkomen van prestatieproblemen voordat ze van invloed zijn op de bedrijfsvoering. SevOne bedacht een eigen, next-generation distributed technology, genaamd de SevOne Cluster™. Deze technologie combineert de principes van peer-to-peer sharing met de analyse van big data. Zo kunnen miljoenen netwerkelementen gemakkelijk worden samengebracht en in één oogopslag zichtbaar zijn voor de gebruiker. Honderden klanten, waaronder de top kabelmaatschappijen, service providers van draadloze en vaste netwerken en de top instellingen in de financiële dienstverlening vertrouwen hun werkzaamheden toe aan SevOne.

Application Performance Appliance

Met de Application Performance Appliance (APA) kan SevOne de meest uitgebreide netwerken ondersteunen bij het oplossen van netwerkproblemen. De APA zet datapakketten om in NetFlow records, die SevOne gebruikt voor het verschaffen van inzicht in het netwerkverkeer en de inhoud van de bestanden. Door device-gegevens van SNMP aan de gegevensstroom en de documentenstroom te koppelen, helpt SevOne klanten met het reduceren van de tijd die men kwijt is bij het achterhalen van prestatie beïnvloedende gebeurtenissen. De APA maakt belangrijke gegevens op applicatieniveau in één oogopslag beschikbaar. Met behulp van de APA, kunnen gebruikers navigeren van gebruikersstatistieken en prestatiewaarschuwingen tot en met een analyse van het gegevensverkeer.

De SevOne Performance Management oplossing biedt verder:

  • Continuïteit en innovatie bij toekomstige ontwikkelingen van het platform .
  • Nauwe integratie tussen NetFlow en andere gegevensstromen met prestatiecijfers op één enkel dashboard (Single Click Metric-to-Flow).
  • Toepassingen welke binnen enkele minuten operationeel en genereren direct (niet binnen minuten of uren) prestatierapporten, zelfs voor de allergrootste netwerken. Met 300 pollers per toepassing garandeert SevOne de snelheid en betrouwbaarheid van informatie. Hoog frequente object polling kan binnen een seconde worden uitgevoerd.
  • Een enkele SevOne toepassing controleert 200.000 elementen zonder extra hardware. Een SevOne Cluster, opgebouwd uit meerdere toepassingen, kan miljoenen elementen in meerdere netwerken controleren, zonder dat het de prestaties negatief beïnvloedt.
  • De all-in-one SevOne toepassing bevat alles wat men nodig heeft om netwerk- en datacenter prestaties, zonder complexe installatie, te controleren, verzamelen, analyseren en rapporteren. Aanvullende modules, extra hardware en andere licenties zijn niet nodig.
  • De basisgegevens en rapporten van SevOne zijn een jaar lang opvraagbaar en geven zo een fijnmazig zicht op historische gegevens. Daarnaast kun je tijdgebonden gegevens van derden inbrengen in de rapportengenerator van SevOne en de gegevens met elkaar vergelijken. 
  • Waarschuwen van gebruikers voor problemen met het netwerk en de capaciteit, voordat ze de business beïnvloeden. Het is mogelijk de huidige prestaties te vergelijken met historische gegevens om trends en echte afwijkingen op te sporen en vals alarm te voorkomen .
  • Een volledig geintegreerde platform, geoptimaliseerd om prestaties te verbeteren. Het is geen verzameling van losse tools van wisselende kwaliteit die in de loop van de tijd zijn gekocht en onafhankelijk van elkaar moeten worden onderhouden. SevOne biedt een gepatenteerde 'distributed computing architecture' die in één oogopslag duidelijk de informatie weergeeft. Daarnaast biedt SevOne maatwerk en kunnen goed ontworpen API's worden geïntegreerd.

Free Version: SCOS heeft een volledig werkende Virtual Appliance versie van SevOne beschikbaar voor het monitoren van maximaal 1000 objecten, deze kan je via de website van SCOS hier downloaden.