Screenshots Windows Blue uitgelekt, voornamelijk aanpassingen aan interface

Hoewel de opvolger van Windows 8 nog in nevelen is gehuld, druppelen er af en toe details naar buiten van wat nu nog schuilgaat onder de codenaam 'Windows Blue'. Via een Poolse site zijn nu enkele screenshots van een testversie gelekt. Daaruit blijkt onder andere dat je Metro-apps naast elkaar kunt draaien.

Daarnaast kun je de tegels op het startscherm meer naar je eigen hand zetten. Zo kun je het formaat en de kleur aanpassen, net als in Windows Phone 8.

De familie Metro-apps is uitgebreid met een wekker en een rekenmachine. Op een van de screenshots is ook Internet Explorer 11 te zien.

Onaangeroerd lijkt de desktop-modus. Een start-knop is nog altijd niet te vinden, Microsoft lijkt hier bikkelhard vast te houden aan de eigen koers, ondanks de klachtenregen van vele gebruikers.

Windows Blue is de codenaam van de opvolger van Windows 8 en komt waarschijnlijk dit jaar al uit. Microsoft zou willen afstappen van de lange tussenpozen tussen de Windows-versies. Het gerucht gaat dat Microsoft in plaats daarvan jaarlijks updates gaat uitbrengen voor Windows Blue, middels een soort Service Packs die functionaliteit toevoegen.

Windows Blue calculator
Deze nieuwe app laat weinig aan de verbeelding over: het is een rekenmachine.

Windows Blue: split screen Metro-apps
Twee Metro-apps gebroederlijk naast elkaar.

Windows Blue kleuraanpassingen
Windows Blue laat je - zo lijkt het althans - tegels van een eigen kleur voorzien.