Seagate komt met supersnelle ssd

Deze zomer introduceert Seagate haar nieuwste ssd voor datacenters. Met 10GB per seconde is dit volgens het bedrijf zelf de snelste ssd ooit.

Seagate: snelste ssd ooit

Data kun je niet snel genoeg versturen. Goed nieuws dus dat Seagate naar verwachting deze zomer al een nieuwe ssd in de markt zet met de uitzinnige snelheid van maar liefst 10GB per seconde. Met deze drive geeft Seagate de huidige recordhouder Samsung schaterlachend het nakijken, schrijft Engadget.

Vooral bedoeld voor datacenters

Omdat Seagate nauwelijks details vrijgeeft, is niet bekend hoe hoog de gemiddelde lees- en schrijfsnelheid van de ssd is. Wel weten we dat de nieuwe drive voornamelijk gebruikt zal worden in datacenters, en dan met name in datacenters die bepaalde taken zeer snel moeten uitvoeren, zoals webapplicaties, het maken van weermodellen of statistische trendanalyses. De drive is gedeeltelijk ontworpen met het Open Compute Project in het achterhoofd (dat Facebook-initiatief waarbij specs en schema's van datacenters ge-opensourced werden).

Weliswaar bestemd voor datacenters, wie de ssd op zijn eigen pc wil zetten, moet beschikken over een modern moederbord dat het NVMe-protocol ondersteunt. En over hele diepe zakken: aan de ssd zal namelijk een intimiderend groot prijskaartje hangen.

Seagate introduceert supersnelle ssd
De ssd is bedoeld voor gebruik in datacenters.