Seagate komt met versleutelde harde schijven

Ze zijn al eerder aangekondigd, maar Seagate gaat er nu echt werk van maken: op hardware-niveau versleutelde harde schijven. Alleen de gebruiker kan met het juiste wachtwoord de data op de disk benaderen.

Seagate rust zijn harde schijven uit met DriveTrust-technologie. Deze disks zijn uitgerust met een encryptiechip waardoor het volgens Seagate onmogelijk is om de data uit te lezen, of zelfs een pc op te starten, zonder autorisatie.
In juni dit jaar lanceerde Seagate al de Momentus 5400 FDE-notebookschijf met ingebouwde versleuteling, maar grote computerfabrikanten stonden er nog niet voor in de rij. Toch gaat Seagate in 2007 de boer op met meer modellen, ook voor desktop-pc's. Er komen harde schijven voor homecomputers, waar Digital Rights Management (DRM) aan gekoppeld kan worden, zodat betaalde muziek en video's alleen vanaf deze harde schijf spelen. En er komt een business-versie van de beveiligde harde schijf. Deze 'corporate' Barracuda ES zal verkrijgbaar zijn met opslagcapaciteiten tot 750GB.