Seagate stopt met ondersteuning Universal Data Module

Seagate stopt met de ondersteuning voor de Universal Data Module(udm), de sata-standaard waarmee drives via onder meer accessoires met externe apparaten gekoppeld konden worden. Dit betekent onder andere dat drives van Seagate geen Thunderbolt-ondersteuning meer krijgen.

De Thunderbolt opslagoplossingen worden dan ook van de markt gehaald, bevestigd Seagate aan de website 9to5mac.com. Wel blijven de apparaten van Seagate Mac-gebruikers ondersteunen via USB 3.0 of draadloze connecties. Dochteronderneming LaCie blijft wel Thunderbolt-interfaces gebruiken voor zijn drives.

Udm-drives

De udm-drives en -accessoires werden in samenwerking met de SATA-IO-organisatie ontwikkeld. Seagate kondigde de standaard in 2011 aan, een jaar later kwam de slim-variant uit met een dikte van 9 mm. Toch werden de standaarden door slechts enkele bedrijven overgenomen. Seagate ontwikkelde onder meer accessoires waarmee drives van het bedrijf met USB 3.0, firewire en Thunderbolt aan apparaten te koppelen was. Schijven uit series als Backup Plus, GoFlex Ultra en Slim hadden ondersteuning voor udm.