Seminar over 'The Internet of Things' van Syntens en TNO

Syntens Innovatiecentrum en TNO organiseren 4 juni 2013 het mkb-track van het internationale Internet of Things-seminar. Het seminar vindt plaats op de High Tech Campus in Eindhoven.

Het 'Internet of Things' is een visie waarin objecten en producten in staat zijn om informatie met elkaar en met de mens uit te wisselen. Sensoren die aangebracht zijn in producten verzamelen gegevens over de toestand van de producten zelf en hun omgeving. Deze data vormen de basis om productfuncties te vernieuwen of te verbeteren, additionele diensten te ontwikkelen en nieuwe business modellen mogelijk te maken.

Denk aan verwarmingsinstallaties die met de barometer communiceren, wekkers die in verbinding staan met het koffiezetapparaat, de realtime informatie over de (vertraagde) aankomst van de bus of tram en valdetectie voor ouderen. De term bestaat al sinds 1999 maar Internet of Things is nu pas echt bezig aan een opmars. Dat komt doordat elektronica en sensor- en draadloze communicatietechnologie krachtiger en tegelijkertijd goedkoper zijn geworden.

Innovatiekring

In samenwerking met onder meer TNO en de TU Delft speelt Syntens Innovatiecentrum in op deze ontwikkeling. In de Innovatiekring Internet of Things werken vijf businessclusters momenteel aan de ontwikkeling van een eigen businessconcept. Samenwerking op basis van vertrouwen gaat tot nieuwe business leiden. De deelnemende ondernemers zijn enthousiast; hun ervaringen zijn te zien in onderstaande film Internet of Things; kansen voor MKB ondernemers die willen groeien.

Geïnteresseerde Syntens- en TNO-relaties krijgen 25 procent korting op deelname aan het seminar en de workshops (€145,- i.p.v. €195,- excl. BTW).

Het gehele seminarprogramma vind je op hun website.