Sharp Cloud Portal Office

We leven in een tijdperk waarin we steeds vaker werken op plekken en tijdstippen waar het ons uitkomt, of dat nu op de zaak, thuis of onderweg is, met het apparaat dat we op dat moment bij ons hebben. Dat vraagt om een gedegen samenwerkingsplatform waarin je op een veilige manier documenten kunt uitwisselen op zowel mobiel en tablet als de desktop.

 Sharp introduceerde in november 'Cloud Portal Office', een zeer gebruiksvriendelijk cloudplatform voor het delen, samenwerken aan en opslag van bestanden. Deze cloud is bereikbaar via een moderne browser op ieder besturingssysteem, maar dankzij een speciale app ook via een iPhone of Android-smartphone of dito tablet. De functionaliteit is enigszins vergelijkbaar met Dropbox, maar gaat verder. De bestanden staan veilig in een hypermodern datacenter in Ierland, waar ze vallen onder de strenge Europese wetgeving en ongevoelig zijn voor bijvoorbeeld de Patriot Act. Bovendien heb je als IT-manager grip op de gebruikersrollen en de bijbehorende rechten.

De mfp's van Sharp sluiten naadloos aan op de oplossing. Via deze apparaten kun je documenten inscannen en rechtstreeks bewaren in Cloud Portal Office, waarna je ze geannoteerd weer kunt delen met anderen. Ook Sharp's Big Pad, het interactieve presentatiescherm van het bedrijf, werkt naadloos samen met de oplossing. Met de Big Pad kun je documenten niet alleen plenair presenteren, maar ook annoteren. Sharp heeft aangekondigd de functionaliteit van de oplossing middels connectors en plug-ins te zullen uitbreiden.

Prijs:  €10,- per gebruiker per maand
Info: www.sharp.nl

MKB Best Choice 2013