ShoreTel biedt uitgebreide Unified Communications voor de iPad

ShoreTel, de toonaangevende leverancier van briljant eenvoudige unified communications-platforms, waaronder zakelijke telefoonsystemen, applicaties en mobiele UC-oplossingen, introduceert ShoreTel Mobility 6 en ShoreTel Conferencing. Deze twee nieuwe oplossingen transformeren de iPad tot een tool voor zakelijke communicatie. ShoreTel Mobility 6 & ShoreTel Conferencing bieden geïntegreerde mogelijkheden voor samenwerking, verbeterde toegankelijkheid en gestroomlijnde communicatie, waar de gebruiker zich ook bevindt.

Persbericht:

ShoreTel Mobility 6 biedt een handige gebruikersinterface voor de iPad voor multimodale communicatie. Gebruikers kunnen bellen en gesprekken aannemen met hun zakelijke persoonlijkheid (de caller-ID van hun bureautelefoon), instant messages uitwisselen en voice-mailberichten afluisteren. Ze kunnen zelfs conferentiegesprekken met meerdere personen organiseren door met een simpele swipe-beweging de namen van deelnemers uit een zakelijke telefoongids bij elkaar te slepen.

“Over de gehele linie zien we een breed draagvlak voor BYOD-initiatieven ontstaan,” zegt Michael Finneran, partner bij dBrn Associates™. “En volgens ons meest recente onderzoek maken bedrijven gebruik van twee keer zoveel apparaten van Apple dan van toestellen met Android. De focus van ShoreTel om het gebruikseenvoud van mobiele toepassingen te vergroten kan het gebruik van deze apparatuur een verdere impuls geven.”

ShoreTel Conferencing for iOS breidt de communicatie-ervaring verder uit met applicaties voor zakelijke samenwerking. Gebruikers kunnen vanaf hun iPad of iPhone eenvoudig presentaties delen met gebruikers op externe locaties of meekijken op het gedeelde bureaublad van de PC of Mac van collega’s.

De gecombineerde applicaties van ShoreTel transformeren de Apple iPad tot een volledig functioneel zakelijk device dat eenvoudig te bedienen is. Gebruikers kunnen vanaf hun iPad gesprekken voeren met de luidspreker of een Bluetooth-headset. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van dezelfde caller-ID als die van hun bureautelefoon. De beveiliging wordt gegarandeerd door ingebouwde VPN SSL-encryptie die standaard is geactiveerd.

“De Apple iPad is in rap tempo uitgegroeid tot de populairste tablet om naar het werk mee te nemen,” zegt Peter Blackmore, de CEO van ShoreTel. “ShoreTel transformeert de iPad tot een werkelijk multimodaal apparaat voor zakelijke communicatie. Gebruikers kunnen bellen en gesprekken ontvangen zoals met hun bureautelefoon, instant messages uitwisselen en op eenvoudige wijze samenwerken met andere gebruikers op een PC, Mac of iPad. Deze toepassingen worden gecombineerd op een manier die een briljant eenvoudige gebruikservaring oplevert. Werkgevers kunnen daarmee in alle gemoedsrust BYOD-initiatieven ondersteunen die voor effectieve communicatie zorgen en de productiviteit verbeteren.”

Prijzen en beschikbaarheid

ShoreTel Mobility 6 en ShoreTel Conferencing zijn universele client-applicaties die gratis kunnen worden gedownload via de Apple App Store. Beide applicaties zijn beschikbaar voor gebruikers van de Apple iPad, iPad mini, iPhone en iPod touch. Op kleinere schermen is de functionaliteit mogelijk beperkt. De spraakapplicaties van ShoreTel Mobility 6 zijn eveneens beschikbaar voor gebruikers van ShoreTel Sky en door SIP ondersteunde telefooncentrales van Avaya en Cisco Systems.

Gerelateerde links en discussies