ShotCodes: barcodes voor je fotomobiel

Als je (gratis) ShotCode-sofware installeert op je fotomobiel verander je hem in een geavanceerde barcodescanner. Want als je hierna een ShotCode-pictogram scant op een poster, etiket of website, spring je direct door naar een gerelateerde webpagina.

Zo kun je een ShotCode-symbool op een poster voor een theatervoorstelling scannen en direct doorspringen naar de boekingspagina voor die voorstelling.De smartphone moet uiteraard wel over een internetverbinding (gprs/edge/umts) beschikken.

Directe link
"De consument dient nmalig een kleine applicatie op haar mobiele cameratelefoon te downloaden en elke ShotCode in de wereld is een directe link naar een internetadres geworden. Print is op deze manier werkelijk interactief te maken!", aldus een vandaag verschenen persbericht van OP3, het bedrijf achter deze technologie.

Pocketinfo.nl
Het persbericht introduceert tevens een nieuwe klant van ShotCode: de website Pocketinfo.nl.

Pocketinfo.nl, Europas grootste online community voor mobiele technologie, gaat vanaf vandaag gebruik maken van de ShotCode-technologie. Zo krijgen artikelen over software voor mobieltjes ieder een ShotCode. Tijdens het lezen van het artikel kan de ShotCode gescand worden met de mobiele cameratelefoon en een demoversie van het besproken software programma wordt direct gedownload op het toestel zelf. Dus geen gedoe meer met kabeltjes en software overzetten vanaf een pc.

Info: www.shotcode.com | www.pocketinfo.nl