Shuttle KD21

Makkelijk bestanden delen vanuit je eigen cloud, zonder gedoe, tegen een gunstige prijs. Dat was en is nog altijd het idee achter een Shuttle OMNINAS. De door ons geteste KD20 loste die belofte in. Dit model heeft nu een opvolger: KD21.

Wat betreft de behuizing heeft Shuttle een naam hoog te houden. De 2-bay KD20 had een voor deze prijsklasse fraaie aluminium behuizing, en eigenlijk is dat bij dit model niet anders. Wederom zorgt een stevige aluminium casing voor een fraaie look en goede bescherming van de ingewanden. Ook in dit model kun je twee schijven plaatsen van maximaal 4 TB, wat zorgt voor een maximale opslagcapaciteit van 8 TB. Dat mogen zowel schijven zijn van het 2,5-inch- als het 3,5-inchformaat. De schijven zijn hot-swappable, dus vervangen tijdens gebruik is geen probleem. Die bits en bytes worden aangestuurd door een Marvell 88F6707, een processor die rondjes draait op 1 GHz. Dat zorgt voor een heel aardige lees- en schrijfsnelheid van respectievelijk 100MB/s en 70 MB/s.

Het apparaat is in gebruik erg gebruiksvriendelijk en 'fool-proof'.Via de gratis OMNINAS-app voor je Android- of iOS-apparaat kun je gemakkelijk mobiel bij je bestanden op de nas. De app is eenvoudig, maar doet wat het moet doen. Nieuw is de ondersteuning voor het ftp-protocol, iets wat in de KD20 nog ontbrak.

Aandacht is ook besteed aan het energieverbruik. In standby-modus verbruikt de OMNINAS KD21 slechts 9,6 watt, terwijl in actieve toestand het apparaat een nette 19 watt verstookt. De Shuttle KD21 is een zeer betaalbare en gebruiksvriendelijke nas die bijzonder weinig steken laat vallen en het vooral de consument gemakkelijk maakt.

Prijs: € 169,- (incl. btw, via shuttleshop.nl)
Info: www.shuttle.eu

MKB Best Choice 2013