Sirin: 'Apple voor de high end-markt'

De Israëlische startup Sirin Labs is van plan een smartphone te lanceren gericht op security en high end features voor de zakelijke top. Aan de smartphone hangt wel een flink prijskaartje.

Sirin smartphone

De smartphone van Sirin Labs is helemaal gericht op de zakelijke top. 'Onze smartphone is voorzien van de meest geavanceerde technologie beschikbaar en is beveiligd op een bijna-militair niveau', zegt mede-oprichter en president van Sirin, Moshe Hogeg.

Veel maakt Hogeg niet bekend over de smartphone. Volgens hem heeft het toestel technologie aan boord dat twee tot drie jaar voorloopt op technologie dat nu standaard is in de consumentenmarkt. Wel weten we dat de smartphone op Android draait en dat er een flink prijskaartje aan hangt. Het apparaat zou om en nabij de 10.000 pond gaan kosten, omgerekend ongeveer 12.800 euro. Een flinke prijs, maar Hogeg benadrukt dat het niet om luxe gaat. 'Zie Sirin als Apple voor de high end-markt. We zijn er niet om bescherming te bieden tegen terrorisme, maar om zakelijke gebruikers en hun gevoelige data te beschermen.'

Secure smartphones

Sirin heeft onlangs een financieringsronde van 72 miljoen dollar succesvol afgesloten en dus zal de smartphone in mei het licht zien. Diezelfde maand is Sirin van plan een eigen flagshipstore in Londen te openen.

Sirin is niet het eerste bedrijf dat zich richt op sterke security in smartphones. Zo probeert Silent Circle met zijn Blackphone al een poos gebruikers voor zich te winnen die zich zorgen maken over hun veiligheid. Ook de Turing Phone en de GranitePhone richten zich op die gebruikers. Of Sirin succesvol zal zijn met de smartphone is dus maar de vraag. Hogeg zelf lijkt zich hier niet druk om te maken en denkt dat met name Fortune 500-bedrijven de Sirin smartphone wel zien zitten. '91 procent van de Fortune 500-bedrijven hebben te maken met cyberaanvallen, maar die bedrijven kunnen geen militair beveiligde smartphone gebruiken, aangezien deze over het algemeen alle apps missen die consumenten gebruiken', zegt Hogeg.

Sirin: 'Apple voor de high end-markt'
De Sirin smartphone is gericht op de zakelijke top met de nodige features. daar hangt een prijs aan.