Skype 2.5 kan betaalbaar sms-en

Het programma Skype om gratis of heel goedkoop over internet te bellen, verschijnt in een nieuwe versie. Een van de mogelijkheden in editie 2.5 is het versturen van sms-jes.

Opnieuw verschijnt een nieuwe versie van Skype. De 2.5-editie, die al in een voorlopige editie van http://www.skype.com/ kan worden gedownload, bevat een paar fijne verbeteringen.

Smsjes
Een van de meest opvallende mogelijkheden in editie 2.5 is het versturen van smsjes. Dat gaat op de pc met toetsenbord niet alleen veel makkelijker en sneller dan met een mobiele telefoon, maar ook flink goedkoper. Volgens de tarieven van http://www.smsoorlog.nl/ ben je bij de meeste mobiele telecomoperators tussen de 10 en 23 eurocent per sms kwijt. Via Skype is het altijd een eurodubbeltje per bericht. De sms-kosten gaan af van je 'SkypeOut'-tegoed dat je prepaid op de site van Skype kunt aanschaffen. Hiermee kun je bellen naar gewone telefoons en dus nu ook sms-en.

WINMAG heeft uiteraard even een test-sms verstuurd en dat gaat prima. Houd er wel rekening mee dat een smsje dat je (heel gemakkelijk) aan twee personen (telefoonnummers) stuurt ook tweemaal in rekening wordt gebracht.

Overige mogelijkheden
Tot de overige nieuwe mogelijkheden behoren een gemakkelijker menu voor het bellen naar gewone telefoons, het aanmaken van een speciale 'sociale' webpagina bij Skype voor je 'Skype-vrienden', en de optie direct een telefoonnummer vanuit Outlook te bellen. Naar de meeste landen kun je vaste telefoons bereiken voor 2 eurocent per minuut. D manier voor globetrotters om goedkoop met het thuisfront te bellen is een laptop met Skype meenemen en via een WiFi-hotspot op een terras te Skypen.

Info: www.skype.com