Skype ook te gebruiken op Nokia, Motorola

Skype is een van de succesverhalen op internet. Met meer dan 200 miljoen gebruikers is het de veruit de meest gebruikte telefoniedienst op de pc. Een nieuwe, mobiele, variant van Skype is iSkoop, dat draait op een groeiend aantal smartphones.

De iSkoop-dienst draait momenteel wel nog in bta, maar het is toch zeker de moeite om er even bij stil te staan. Om iSkoot te gebruiken, installeer je een klein stukje software op je mobiel, die je vervolgens in staat stelt een verbinding te leggen met het internet via een mobiele technologie zoals GPRS, UMTS / HSDPA of Wi-Fi. Vervolgens kan je inloggen op Skype, je krijgt er je contacten te zien en je kan een telefoongesprek opzetten.

Motorola, Nokia, Palm
iSkoot maakt pc-bellen dus toegankelijk via het mobieltje. Er is geen bijkomende hardware nodig (zoals headset of microfoon) en je moet niet een specifiek type mobiele toegang hebben (zoals Wi-Fi of 3G). Het aantal toestellen waarmee je kan pc bellen via je mobiel, is momenteel wel nog beperkt tot enkele modellen van Motorola, Nokia en Palm. Op de website lezen we echter ook dat weldra BlackBerry aan het lijstje wordt toegevoegd.

Kosten
En wat mag dat dan niet kosten, is de volgende vraag. Wel, zoals de website aangeeft, betaal je enkel de toegang tot het mobiele internet of het Wi-Fi-gebruik (de internet-hotspot van een horeca-onderneming, bijvoorbeeld). In een tijd waarin de operatoren n voor n uitpakken met een interessant flat fee aanbod voor mobiel internet, wordt mobiel pc bellen wel heel interessant! Maar in een onderliggende FAQ-pagina lees je dan weer dat inkomende gesprekken ook betalend zijn en (voor de hand liggend) betaal je oproepen naar niet-Skype nummers. Daarbij ontbreekt echter elk prijssignaal. Dus blijf je als gemiddelde gebruiker met de vraag of het wel degelijk (financieel) interessant is iSkoot te gebruiken.

Bron: artikel op Mobielbreedband.nl
Info / download iSkoop: www.iskoot.com/products.php