Skype vanaf dinsdag ook op de iPhone

Internetbeldienst Skype zal morgen per direct een versie van haar belsoftware voor de iPhone lanceren. Dat melden enkele betrouwbare bronnen, waaronder de kwaliteitskrant The New York Times. Echt overal 'skypen' waar je maar wilt, zit er niet in; je kunt alleen bellen via WiFi.

Net als met Skype op de computer, kunnen gebruikers van de iPhone met het programma gratis met andere gebruikers van Skype bellen en chatten. Daarnaast kan er met de software vaak ook goedkoper gebeld worden naar mobiele en vaste nummers.

Restricties
De applicatie van Skype moet wel voldoen aan alle restricties die Apple oplegt aan programma's die in de App Store verschijnen. Zo kun je alleen bellen met Skype op je iPhone via Wi-Fi en dus niet via mobiel internet. Apple legt deze beperkingen op aan alle applicaties die een internetbelfunctie hebben.

Skype heeft wereldwijd meer dan 400 miljoen gebruikers en richt zich de laatste maanden sterk op de mobiele markt. Eerder al kondigde het bedrijf versies van haar belsoftware aan voor telefoons met Google Android, Windows Mobile en SymbianOS van Nokia.

Info: www.skype.com