Slechts 70 procent installeerde Service Pack 2

Microsoft is 'hevig teleurgesteld' in het aantal gebruikers van Service Pack 2 voor Windows XP, meldt HCC Magazine. 'SP2' is een verzameling pleisterprogramma's voor Windows XP en werd vorig jaar gentroduceerd vanwege beveiligingsproblemen.

Gemiddeld heeft slechts 70 procent van alle Windows XP-gebruikers SP2 genstalleerd. Japan, Frankrijk en Duitsland hebben een hoger percentage: rond de 75 procent. Maar in Spanje en Korea heeft slechts de helft van alle Windows XP-gebruikers SP2 op zijn computer. Welk deel van specifiek de Nederlandse gebruikers de pleistersoftware installeerden, is niet bekend gemaakt.

Voor Microsoft was het service pack 2 een middel om het vertrouwen terug te winnen van de computergebruiker. Microsoft lag de afgelopen jaren hevig onder vuur, omdat Windows-systemen kwetsbaar bleken voor internetvandalen. Deze braken (en breken) in op Windows-pc's om ze als 'zombie' in te zetten voor grootschalige virusuitbraken en 'spam attacks'. Volgens Microsoft heb je na het installeren van Service Pack 2 een vijftien keer kleinere kans om van dit soort praktijken slachtoffer te worden.