SlideRocket.com: flitsend alternatief voor PowerPoint

Al enige tijd biedt Google op het web een gratis tegenhanger voor PowerPoint. Alleen jammer dat de slides zo duf ogen. Op SlideRocket.com maak je, eventueel op basis van een PowerPoint, een wervelende demo in Flashformaat.

De nieuwe presentatiedienst in je browser aan het werk zetten vereist een actuele Flash-plugin en een gebruikersaccount bij SlideRocket.com. Je kunt er binnen twee minuten een gratis 30-dagenaccount aanmaken.

Spannende 3D-overgangen
Log je in op de gebruikerspagina, dan kun je een nieuwe presentatie van de grond af opbouwen. Maar je kunt ook een bestaande (PowerPoint)presentatie importeren vanaf je harde schijf en deze opleuken met waanzinnige spannende 3D-overgangen.

Een aantal effecten zie je in onderstaande 'embedded' voorbeelddemonstratie.

TIP: Klik na een druk op Start steeds met de linkermuistoets op de demo om er versneld doorheen te gaan.

/>

Behalve de presentatie afspelen via een URL, of via embedden in een eigen webpagina, is er ook een Windows-afspeelprogramma beschikbaar, die op een pc zonder internetverbinding de Flashpresentatie kan afspelen.

Het is vergelijkbaar met Google Docs-documenten mogelijk bepaalde mensen aan presentaties te laten werken, of alleen leesrechten te geven. Een demo aan iedereen laten zien kan ook.

Voor wie interessant?

Ik denk dat er heel wat bedrijven zijn die een bepaald nieuw product met aantrekkelijke visuals aan bijvoorbeeld een dealer of een klant willen demonstreren. Er is in veel gevallen een 'ouderwetse' PowerPointdemo beschikbaar. Vaak veel te groot voor de mail. Door deze te importeren in Slide Rocket, eventueel te vertalen en van effecten te voorzien, is er een gelikte presentatie van te maken die gemakkelijk op de webpagina kan worden geplakt.

Ook kan het een handig instrument zijn voor bedrijven waar meerdere mensen een presentatie moeten voorbereiden. Door dat op een webpagina te doen, hoef je niet meer bij elkaar op schoot te zitten. Je kunt op duizenden kilometers afstand van elkaar werken aan dezelfde slides.

Webextra's
Een interessante extra is de mogelijkheid fraaie stockfoto's en -video's en stemmige muziekjes te kopen vanuit je Slide Rocket-account. Die geven je demo een professionele look en vertellen je publiek dat ze niet naar een typische blauwe-witte 'PowerPoint' zitten te kijken.

De dienst is nog wel in bta. Toch durft Slide Rocket een 'professionele' prijs te vragen: 10 dollar per maand voor de individuele gebruiker en 20 dollar per maand voor een bedrijfsaccount. Hier onder zie je de verschillende tariefplannen toegelicht:

Info: www.sliderocket.com