Slimme afstandsbediening gemaakt door Nederlanders

Er is een slimme afstandsbediening ontworpen door drie Nederlanders. De afstandsbediening, die onder de naam SPIN Remote gaat, brengt de basisfuncties van andere afstandsbedieningen in de huiskamer samen. De ontwerpers proberen nu de financiering bij elkaar te krijgen via de crowdfunding-website Kickstarter.

De SPIN Remote moet niet alle andere afstandsbedieningen vervangen, maar moet met name een uitkomst zijn voor het dagelijks gebruik van verschillende apparaten. Veel functies op de bijbehorende afstandsbedieningen blijven vaak ongebruikt. De SPIN Remote richt zich dan ook op de essentiële functies, zoals het van zender wisselen en het aanpassen van het volume.

SPIN RemoteWerking

De SPIN Remote lijkt in de verste verte niet op een normale afstandsbediening. Het apparaat heeft allerlei sensoren die beweging, rotatie, oriëntatie, aanraking en afstand detecteren. De SPIN Remote weet dus altijd hoe je het apparaat vast hebt en hoe je hem draait, tegen de klok in of met de klok mee. Ook weet de afstandsbediening hoe snel je hem draait. Deze informatie wordt real-time geanalyseerd, waardoor de rotaties transformeren naar opdrachten.

Applicatie

De SPIN Remote komt ook met een gratis applicatie voor iOS en Android, die je door het setup-proces leidt in een paar stappen. In de app bepaal je de functie die je wilt toevoegen, je drukt op de knop op je oude afstandsbediening en de functie is toegevoegd. Ook kun je nieuwe apparaten en eigen bewegingen toevoegen.

Uitvoeringen

De SPIN Remote komt in vier verschillende uitvoeringen: normaal, met rode details, Special met groene of gele details en een koperen of aluminium buitenkant, en de Kickstarter Exclusive met blauwe details en één van de werken van M.C. Escher op de buitenkant.

Prijzen en beschikbaarheid

De SPIN Remote is voor vroege kopers vanaf 59 euro te koop. Latere kopers betalen 79 euro en voor de Special-versie betaal je 129 euro. De Kickstarter Exclusive is beschikbaar voor 199 euro. De makers van de SPIN Remote verwachten de afstandsbediening vanaf september volgend jaar te kunnen verschepen.

SPIN Remote