SMART Room System: kant- en klare vergaderingsoplossing

SMART Technologies en Microsoft hebben samengewerkt in het maken van een vergaderingsoplossing. Het resultaat is het SMART Room System, een oplossing die onder andere bestaat uit interactieve displays en camera's, die naadloos samenwerken met Microsoft Lync.

Vergaderen is voor veel mensen een noodzakelijk kwaad. Volgens eigen studies van Microsoft duurt het gemiddeld acht tot twaalf minuten voordat een vergadering met behulp van technologie is geopend. Dat kan natuurlijk beter, en dit nieuwe systeem zou de tijd moeten verkorten tot een enkele muisklik. Hierdoor zou vergaderen, interactief en over grote afstanden vergemakkelijkt moeten worden. Ook samenwerking zou erg goed moeten gaan doordat het systeem integreert met Microsoft Lync.

Het SMART Room System bestaat uit een of meer SMART Board interactieve displays, een hd-camera met een kijkhoek van 109 graden, luidsprekers en microfoons, en een bedieningsconsole met 11,6-inch scherm. De camera zorgt een goed overzicht over de vergaderruimte, terwijl de microfoons en luidsprekers zorgen voor een 3D-geluidsweergave. Er kunnen tot aan vier microfoons in een serie geschakeld worden waardoor er veel verschillende configuraties mogelijk zijn, afhankelijk naar behoefte.

Het systeem is geschikt voor vergaderruimten van tien tot dertig vierkante meter en voor groepen van twee tot zestien deelnemers. Interactieve displays zijn te verkrijgen in verschillende formaten: 1 x 70-inch, 1 x 84-inch en 2 x 70-inch, waarbij het soort display dat geschikt is voor jou situatie afhankelijk is van de grootte van de ruimte.

Als je geïnteresseerd ben moet je wel flink in de buidel tasten. Voor 19.999 dollar is de versie met kleine display van jou. Voor de middenversie betaal je 24.999 dollar en de grote versie kost je 29.999 dollar. Europese prijzen zijn nog niet bekend, maar SMART geeft aan dat deze per land zullen verschillen. Wel wordt het systeem op maar gemaakt naar behoefte.

Twijfel je nog, of ben je simpelweg nieuwsgierig? Check dan de introductievideo hieronder.

Ga voor meer informatie naar smarttech.com.

SMART Room System: kant- en klare vergaderingsoplossing
Samenwerken en vergaderen op afstand met Microsoft Lync integratie