SmartWatch 3 van Sony komt naar Nederland

Vanaf begin december is de SmartWatch 3 van Sony in Nederland te koop. Het horloge werd in september al aangekondigd, maar toen werd nog niet bekend wanneer hij naar Nederland zou komen.

De eerdere smartwatches van Sony draaiden op de eigen software van het bedrijf. De Smartwatch 3 maakt daarentegen gebruik van Android Wear van Google. Je kunt met je stem zoekopdrachten doen, je krijgt updates van het weer en meldingen als er iets op je smartphone gebeurt. Ook kun je herinneringen instellen en verkeer- en reisinformatie bekijken.

Specificaties

De SmartWatch 3 maakt gebruik van een Quad ARM A7 en draait op 1,2 Ghz. In het horloge zit 512 MB RAM en 4GB eMMC. De batterij gaat tot twee dagen mee bij normaal gebruik. Ook heeft de SmartWatch 3 Bluetooth 4.0, een NFC-chip een een micro USB-aansluiting. De smartwatch werkt met Android 4.3 en hoger en heeft de SmartWatch 3-app nodig.

De SmartWatch 3 komt waarschijnlijk in de eerste week van december naar Nederland, meldt Nu.nl. Het horloge is dan voor €229,99 te koop.