SMC introduceert WiFi-telefoon voor Skype

SMC Networks kondigt vandaag de komst aan van de SMC Wi-Fi mobiele telefoon, de SMCWSKP100 met Skype software. Het is de eerste mobiele telefoon die je met een WiFi-verbinding via Skype laat bellen.

De SMC Wi-Fi mobiele telefoon maakt het voor Skype gebruikers mogelijk om met de telefoon gratis te bellen naar andere Skypers over de hele wereld, zonder het gebruik van een computer. Daarnaast biedt bellen (naar mobiel of vast) met de SMC Wi-Fi telefoon dezelfde lage tarieven aan voor SkypeOut gebruikers.

Introductie
De introductie staat gepland voor het derde kwartaal van 2006, met de engelse versie. Later zullen ook Frankrijk, Duitsland, Portugal, Itali en Spanje volgen met de mobiele Wi-Fi telefoon in hun eigen taal.
De SMC Wi-Fi telefoon is speciaal ontworpen voor Skype software. Skype heeft al meer dan 100 miljoen gebruikers wereldwijd. Het wordt de eerste Skype gecertificeerde Wi-Fi telefoon in Europa. De telefoon werkt op een Li-Ion batterij die gemakkelijk is op te laden met een USB-lader. Met n batterij kan de telefoon 30 uur stand-by staan of kan er drie uur mee gebeld worden.