SMC met nieuwe lijn VoIP-producten voor MKB

SMC Networks kondigt vandaag een nieuwe lijn IP-telefonieproducten voor kantoor en onderweg aan, waaronder een telefooncentrale en WiFi-telefoon die op de zaak maar ook elders kan worden gebruikt.

Bedrijven zijn over het algemeen bijzondergenteresseerd in bellen via internet, aangezien het een hoop kosten scheelt, maar aarzelen vaak toch om bestaande apparatuur de deur uit te doen. SMC brengt een complete lijn IP-telefonieapparatuur uit, met volwaardige mogelijkheden voor kleine tot middelgrote bedrijven.

De nieuwe lijn VoIP-apparatuur bestaat uit de IP-PBX VoIP-centrale, een bureautoestel en een WiFi-toestel.

Telefooncentrale
De IP-PBX is een telefooncentrale die zowel met normale telefoons als VoIP-toestellen overweg kan. De centrale gebruikthet SIP-protocol; demeest gebruikte VoIP-standaard.

Extra spraakfuncties als conferenties, automatische receptie en voice mail kunnen eenvoudig worden geactiveerd op alle telefoons. De centrale is voorzien van 256 MB geheugen voor het bewaren van voicemail en heeft een USB-poort om back-up apparatuur op aan te sluiten. Voor de expert: de centrale is voorzien van FXO- en FXS-poorten voor de conventionele PSTN-lijnen naar buiten en het aansluiten van analoge telefoons.

Verder zijn er vier LAN-poorten waar je computers, switches, VoIP-toestellen of een WiFi-toegangspunt op kunt aansluiten. Net als de bekendere Fritz!Box van AVM is ook deze centrale eigenlijk een volwaardige netwerkrouter in vermomming.

IP-telefoons
De twee nieuwe IP-telefoons van SMC ondersteunen beide alle belfuncties waaraan gebruikers gewend zijn: doorschakelen, wachtstand, wisselgesprek, doorverbinden en gesprekken via de luidspreker. Het bureaumodel, de SMCDSP-200- kan overweg met PoE (Power over Ethernet), waarbij het toestel stroom via de ethernetkabel krijgt.

De SMCWSP-100 is een WiFi-telefoon, die binnenshuis de mobiele telefoon of een draadloos DECT-toestel kan vervangen. Het toestel is compatibel met vrijwel alle WiFi-toegangspunten. In theorie zou je hem dus ook mee de stad in kunnen nemen om via HotSpots te bellen.

Voor VoIP-bellen geldt wel dat er een abonnement bij een SIP-provider is vereist. Het bellen naar een ander nummer is in Nederland meestal gratis, voor het bellen naar een conventioneel PSTN-nummer is een lage vergoeding verschuldigd.

Prijzen
SMCPBX10 IP-PBX VoIP-centrale - EUR 1016,99
SMCDSP205 bureautelefoon - EUR 114,99
SMCWSP100 WiFi-telefoon - EUR 199,99

De toestellen komen vanaf april in de handel.