Snelheidsverlaging Vodafone-abonnement gaat niet door

Eergisteren schreven we nog dat Vodafone de surfsnelheid van het telefonie-internetabonnement 'Zorgeloos Internet BloX' van 3600 kbps naar 256 kbps wil verlagen. Na veel negatieve publiciteit komt Vodafone op het plan terug. De oude snelheid blijft van kracht.

Niet dat alle kritiek terecht was. De nieuwe (lage) snelheid gold alleen voor nieuwe abonnees en abonnees die hun contract zouden verlengen. In veel media en blogs werd geschreven dat 'mobiel internet' direct trager zou worden bij Vodafone. Met mobiel internet zullen veel lezers denken aan mobiel internet op een laptop (via een dongel), maar op die abonnementen was de snelheidsverlaging helemaal niet van toepassing.

Imagoschade
Hoe dan ook: Vodafone was behoorlijk negatief in het nieuws. De 'winst' van de snelheidsverlaging woog langer niet op tegen de enorme imagoschade die het bedrijf leed. Een imago dat met kostbare advertenties en slimme marketingcampagnes waarschijnlijk veel meer geld heeft gekost dan die paar honderd MegaByte die gebruikers nu meer surfen per maand dan de bedoeling is van dit budgetabonnement van 9,50 per maand.