Sneller in de lucht met een Joomla!-expert

Len 't Hoen is typisch zo'n ondernemer voor wie een kant en klare Joomla-website een prima oplossing zou kunnen zijn. Zeker als een sitebouwer met Joomla-expertise hem snel en voordelig online helpt. WINMAG Pro nam - samen met 't Hoen - de proef op de som.

Een professionele website door een specialist 'van de grond af' laten bouwen kost veel overleg en programmeerwerk: tientallen of soms wel honderden uren. Zelfs een eenvoudige maatwerksite loopt daardoor aardig in de papieren. Zoals wij eerder publiceerden, kun je met behulp van de Joomla!-webcode en een bijpassende 'website-


WEB-CASE

Grafisch ondernemer Len 't Hoen nam samen met WINMAG Pro de proef op de som en schakelde een Joomla!-webbouwer in (foto: Loes Schleedoorn).

template' gratis aan een kant en klare website komen.

Nou ja, gratis... Dat is niet helemaal waar. Natuurlijk kun je de Joomla!-code helemaal voor nop downloaden en zelf installeren op een webserver. Maar dan volgt direct al een essentile vraag: Kies je wel de juiste template? Misschien is er een ander ontwerp dat technisch en qua ontwerp beter aansluit op je wensen. Vervolgens moet je de juiste componenten in- of uitschakelen in dat ontwerp. Vaak is er een onverwachte relatie tussen de componenten. Niet alle componenten zijn veilig en stabiel.

Dan volgt nog uiteraard nog het aanpassen van alle kleuren, aan de huisstijl van het bedrijf, het plaatsen van je logo en misschien wel foto's. Maar ook het aanmaken van redacteuren die met het gentegreerde publicatiesysteem mogen werken. Niet alles is extreem moeilijk, maar het kost een gemiddelde ondernemer allemaal vl meer tijd dan een webbouwer met Joomla!-expertise. Zo'n expert kan wel snel en tegen relatief lage kosten een professionele site opleveren.

Contact
Wij brachten grafisch ondernemer Len 't Hoen uit Den Haag, die al enige tijd behoefte had aan een nieuwe site in contact met drie in Joomla! gespecialiseerde webbouwers. Een van de bedrijven (Weboplossingen.com) had het echt even te druk, maar Jira ICT en Dulac Services wilden wel meewerken aan een proefopdracht. Uiteindelijk leverde Dulac Services een complete site op. Wij vroegen 't Hoen een toelichting.

't Hoen: "Ik ben een zelfstandig opererend grafisch ontwerper. Mijn werkzaamheden bestaan onder andere uit het ontwikkelen van huisstijlen, ontwerp en opmaak van boeken, nieuwsbrieven, brochures, folders en advertenties. Ik werk in opdracht, maar ook als freelancer bij andere bedrijven en in teamverband met collega-ontwerpers."