Sneller zoeken met Google Instant

Google komt met een update van de zoekmachine, waarmee gebruikers volgens de zoekgigant sneller kunnen zoeken. Google Instant laat namelijk tijdens het intikken van een zoekopdracht meteen de bijbehorende resultaten zien.

Hierdoor is het niet meer nodig om een woord af te typen of om op de zoekknop of enter te drukken. Volgens de schattingen van Google levert dit bij de gemiddelde gebruiker een tijdsbesparing op van twee tot vijf seconden per zoekopdracht.

Wanneer alle gebruikers van Google wereldwijd van Instant gebruik zouden maken, zou dit een tijdsbesparing opleveren van elf uur per seconde.

Beschikbaarheid

Google Instant is beschikbaar voor iedereen die vanaf google.com zoekt. Ook is de dienst uitgerold in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italiƫ, het Verenigd Koninkrijk en Rusland. Op termijn kan er ook via google.nl met Instant worden gezocht.

Omdat de dienst meer resultaten naar de gebruiker verstuurd dan de 'traditonele' manier van zoeken, werkt Instant niet wanneer je van een hele langzame internetverbinding gebruikmaakt. Ook heb je Chrome v5/6, Firefox v3, Safari v5 of IE v8 nodig om het te gebruiken.

Google Instant is nog niet beschikbaar voor mobiel internet, maar de zoekgigant wil dit binnenkort wel introduceren.