SoftBlog

Tijdens mijn dagelijkse zwerftochten over het wereldwijde web stuit ik regelmatig op interessante freeware en open source-toepassingen. ViaSoftBlog, het software-weblog van WINMAG,houd ik je op de hoogte van mijn bevindingen. Raymond Luijbregts, WINMAG

Tips, aanvullingen, vragen of reacties?
Mail me:
raymond(at)winmag.nl21-08-2006 | Veilig bestanden delen met je team
Met Windows Live Messenger, de opvolger van MSN Messenger7.5,kan het al: bestanden delenvia gedeelde mappen. Toch heeft die functie nogal wat beperkingen. Zo kun je slechts met n persoon delen en worden je bestanden niet versleuteld.Syncura gaat net een stapje verder en maakt het interessant voor professionals. Het programma versleutelt namelijk de bestanden wel, zodat alleen genodigden echt bij de gegevens kunnen. En dat is niet meer dan een must in zakelijke omgevingen.Het is bovendien te gebruiken met je hele team. Verandert er een bestand in de gedeelde map, dan hebben al je collega's meteen de beschikking over die laatste versie. Syncura is hier geheel kosteloos te downloaden.


10-08-2006 | Eenvoudig je eigen weblog
Soms komen er pareltjes uit de open-source hoek die eigenlijk zijn gelijken in de commercile wereld niet of nauwelijks kennen. Neem nou het open-source weblog-CMS WordPress. Met deze krachtige tool kun je uiterst eenvoudig een eigen weblog starten en onderhouden, mits je over een php-webruimte beschikt. In de komende editie van WINMAG (4/2006) zal ik een stoomcursus WordPress geven. Voor wie nu alvast aan de slag wil, kan hier de nieuwste versie downloaden.

27-07-2006 | Google Calendar synchroniserenmet je mobiel

Inde recente WINMAG-editie (3/2006) schreef ik er al over: Google Calendar. Een haast geniale webapplicatie van de internetgigant waarmee je eenvoudig en kosteloos een webagenda kunt aanmaken en delen met anderen. Vooheen was zoiets alleen mogelijk met dure groupware-servers. Synchronisatie met je mobielwas echter niet mogelijk- voor veel mobiel ingesteldekenniswerkers toch een must. Het tooltje GCALSYNC brengt daar verandering in. Weliswaar nog in bta, maar interessant is deze ontwikkeling zeker.

/>18-07-2006 | Met je mobiel toegang tot je desktop
Sommige tooltjes blinken uit in hun eenvoud. Neem nou Soonr, een klein tooltje dat je installeert op je desktop of laptop. Vervolgens kun je met je mobieltje (mits je over een dataverbinding beschikt) toegang krijgen totje bestanden. Daarvoor hoef je alleen maar met je mobiel naar soonr.com te surfen en jegebruikersnaam en wachtwoord opgeven.Oke, je computer moet wel aanstaan, maar een kniesoor die daarop let.

/>

13-07-2006 |Firefox 2.0 op de proef
Bij de Mozilla Foundation zijn ze allesbehalve lui. Is Firefox 1.5.x zich inmiddels gestaag aan het verpreiden, hebben de open-source vrijwilligers alweer een testversie van de nieuwste Firefox klaar: Firefox 2.0 beta 1. Over de nieuwe functies heb ikeerder een artikel geschreven. Firefox 2.0 beta 1 is er in een variant voor Windows, Linux en Mac.