Software schakelt tussen Skype en VoiPBuster

QBest, een leverancier van telefoontoestellen voor internettelefonie, is er als eerste bedrijf in geslaagd om software te ontwikkelen die diensten voor internet-bellen zoals Skype en VoiPBuster aan elkaar koppelt.

Door gebruik te maken van de QBest-software kan tijdens het telefoongesprek worden geschakeld naar de goedkoopste aanbieder met de beste kwaliteit voor het gekozen nummer.

Momenteel maken de meeste internetbellers gebruik van Skype of VoiPBuster. Beide diensten hebben verschillende voordelen, maar konden tot voor kort niet tegelijkertijd gebruikt worden. De QBest software kan zo ingesteld worden dat er automatisch wordt overgeschakeld van Skype (waarbij voor uitgaande gesprekken betaald moet worden) naar bijvoorbeeld VoiPBuster, waarmee men doorgaans gratis uitbelt. De beller kan er ook voor kiezen om tijdens het gesprek handmatig tussen de verschillende aanbieders te schakelen, zodat hij altijd de dienst gebruikt met de beste geluidskwaliteit en de laagste kosten voor het land waarmee hij belt. De driver ondersteunt ook eventuele andere diensten, zoals Google Talk en MSN.

Speciale adapter
Om het bellen via internet comfortabeler te maken, introduceert QBest bovendien een adapter, waarmee het eigen (DECT of reguliere) telefoontoestel op de computer kan worden aangesloten. De consument kan ervoor kiezen om met n van de QBest telefoons (QBest Lite of QBest Basic) te bellen, of met de eigen telefoon. Dit laatste maakt draadloos internetbellen mogelijk.

Over QBest
QBest is een aanbieder van telefoontoestellen en applicaties voor internettelefonie. Het bedrijf is onderdeel van Donaldson Holding B.V., de voormalige eigenaar van Nr. 1 Software B.V. (tegenwoordig opererend onder de naam Getronics) en Kenfil Distribution B.V., die vijf jaar geleden zijn verkocht aan Blue Fox N.V.

Info: www.qbest.nl