Software-update verhelpt accuprobleem Macbook

Het accuprobleem van een aantal Macbooks is bijna voorbij. Dankzij de software-update 10.8.2. kun je nu weer langer gebruik maken van jouw MacBook Pro of Air. De software-update werd vijf dagen geleden geïntroduceerd, en wordt waarschijnlijk gelijktijdig met iOS 6 uitgebracht.

In augustus kwamen de eerste klachten binnen over een teruglopende accuduur na installatie van OS X Mountain Lion. Apple bracht toen de update 10.8.1 op de markt, maar die bood nauwelijks verbetering. In sommige gevallen kon je twee uur minder lang gebruikmaken van je notebook. Uit een recentelijk uitgebrachte betaversie van de update blijkt het probleem te zijn verholpen.

The Mac Observer nam de proef op de som en testte de updates uit. Volgens de website gaat de accu weer even lang mee als ten tijde van Snow Leopard (10.6). Wat Apple precies heeft aangepast maakte ze niet bekend. Waarschijnlijk heeft Apple de Powernap-functie verbeterd.

De software-update 10.8.2 wordt naar verwachting gelijktijdig met iOS 6 uitgebracht. Waarschijnlijk is dat in het najaar.