Softwareconcurrentie voor Blackphone

Goede security op smartphones is in dit byod-tijdperk een must. Daar springen dan ook heel wat partijen op in, zoals het Israëlische Kaymera Technologies.

Zij gaan namelijk direct in het vaarwater zitten van de eerder geïntroduceerde Blackphone. Of bijna dan, want Kaymera is enkel een Android-os gericht op zakelijke gebruikers met een hoge mate van beveiliging. Het draagt de naam Kaymera 360°, en op het moment worden enkel de Samsung Galaxy S5 en de Nexus 5 ondersteunt, maar volgens Kaymera's coo Oded Zehavi zouden er per jaar vijf telefoons ondersteunt moeten worden.

Drie lagen beveiliging

Kaymera concentreert zich op drie lagen beveiliging. Zo detecteren en beschermen de geïnstalleerde beveiligingscomponenten tegen ongewenste toegang. Alle data, zowel data in gebruik als rustende data, wordt middels versleuteling beschermd. En de laatste laag vormt de backend voor de mdm-policies in jouw bedrijf, waarmee permissies en bepaalde toegang per device toegekend kan worden.

Usability

Hoewel beveiliging nogal eens een comprimis is tussen veiligheid en gebruiksvriendelijkheid, is Kaymera duidelijk in het effect van de beveiliging op gebruik. Het stelt de de gebruiker echt centraal, dus er zou niet ingeleverd moeten worden op gebruiksvriendelijkheid.

Verkrijgbaarheid

De prijs van de software is op aanvraag en wordt bekeken per aanvraag, maar reken op een hoge, ruim honderd euro, per device. Prijzig, maar beveiliging en gebruiksvriendelijkheid is helaas niet gratis.

Voor meer informatie over Kaymera kun je terecht op de officiële website.