Sogeti en Informatica sluiten strategische partnerovereenkomst voor Test Data Management

Sogeti en Informatica hebben een partnerovereenkomst afgesloten voor Test Data Management oplossingen. Met deze strategische samenwerking biedt Sogeti organisaties de mogelijkheid complexe data efficiënt en veilig te testen in een afgeschermde omgeving. Dat kan nu zonder dat daarmee een zwaar beroep wordt gedaan op opslagcapaciteit, ongeoorloofd gebruik van persoonlijke gegevens, zonder dat klanten dure softwarelicenties moeten aanschaffen en tegen een vooraf vastgestelde prijs.

Persbericht:

ICT-dienstverlener Sogeti heeft deze Test Data Management aanpak ontwikkeld samen met Informatica. Deze wereldwijde leverancier van data-integratie software voorziet in de technologie waarmee testdata op diverse technische platformen kunnen worden beheerd. Sogeti is wereldwijd marktleider in software testen en eigenaar van wereldwijde testmethode-standaarden zoals TMap NEXT® en TPI NEXT®. Informatica is uitgeroepen tot één van de marktleiders in de Magic Quadrant 2012 voor Data Masking van marktanalist Gartner. Deze partnerovereenkomst geldt voor de Nederlandse markt.

Door de samenwerking tussen Informatica en Sogeti zijn organisaties nu in staat veilige subsets (deelverzamelingen) te maken van de grote diversiteit aan gegevens, terwijl deze functioneel in tact blijven. De enorme toename van data is een groeiend probleem voor bedrijven en instellingen. Temeer daar deze data ook gekopieerd worden voor bijvoorbeeld ontwikkeling, testen en trainingen. Daarmee worden kostbare systeembronnen en opslagruimte verbruikt. Bovendien lopen organisaties risico’s op boetes vanwege schending van databeveiliging. Die tijd is voorbij met de inzet van deze nieuwe Test Data Management aanpak. Organisaties besparen op deze manier kosten, borgen de naleving van privacywet- en regelgeving en verbeteren de kwaliteit van het testproces op complexe data.

“Veelal onbedoeld gebruiken organisaties productiegegevens tijdens een testfase. Het gebruik van deze gegevens is echter aan privacyregels gebonden. Een aanvullend probleem is dat de capaciteit van een testomgeving vanwege opslagkosten beperkter is. Om tot een beperkte en werkbare deelverzameling van informatie te komen, heb je de juiste technologie nodig. Met de software van Informatica kunnen we eenvoudig testdata anonimiseren en subsetten. Sogeti is wereldwijd de eerste IT-dienstverlener die met deze integrale aanpak goedkoop, snel en veilig testen van complexe gegevens waarmaakt. En de enige die dergelijke diensten via een portal aanbiedt.” Aldus Marco van den Brink, directeur Software Control van Sogeti.

“Met deze Test Data Management oplossingen zorgen we er samen voor, dat klanten hun ontwikkelingscycli verkorten, IT-kosten besparen en sneller kunnen overgaan tot implementatie. Bovendien zijn organisaties met deze aanpak volledig compliant.” Aldus Danny van der Wal, Managing Director van Informatica in Nederland.

Sogeti’s Test Data Management aanpak is ontwikkeld op basis van jarenlange ervaring bij grootzakelijke organisaties en voldoet aan de nieuwste eisen van overheidsautoriteiten.