Sonim XP3 Sentinel slaat alarm en localiseert gebruiker

Sonim komt met de XP3 Sentinel smartphone, bedoeld voor gebruikers in gevaarlijke en gesoleerde omgevingen. Het toestel is gekoppeld met alarmcentrales en maakt het mogelijk de gebruiker terug te vinden dankzij ingebouwde gps-voorziening.

Sonim heeft voor de introductie van het toestel samenwerkingen met monitoring services als SafelinQ, Peoplesafe, Trackaphone opgezet. De Sonim XP3 Sentinel biedt in samenwerking met deze partners een end-to-end  veiligheidsoplossing met een koppeling naar een alarmcentrale.

De Sonim XP3 Sentinel beschikt over toetsen voor risicobeheer in de kleuren rood, amber en groen, waarmee het gebruik volgens de fabrikant eenvoudiger wordt en er geen aparte menuselectie nodig is.

Noodalarm

Rode noodalarm toets: In noodsituaties drukt de gebruiker op de rode toets aan de zijkant van de telefoon, zelfs als het toetsenbord is vergrendeld. Hierdoor wordt de GPS positie van de gebruiker naar een alarmcentrale gestuurd, waar de positie op een kaart verschijnt met andere relevante data. Een oproep voor assistentie wordt automatisch geplaatst naar de alarmcentrale. Na de oproep zal de GPS tracking worden voortgezet tot het incident is opgelost en de telefoon op afstand wordt gereset. Met een volledig geladen batterij kan GPS tracking gedurende 24 uur met intervallen van 3 minuten worden uitgevoerd. Voor maximale betrouwbaarheid heeft Sonim de functie van de rode toets standaard in de software doorgevoerd.

Amber

Amber alarm toets: met de amber gekleurde toets kan de lone worker een verzoek tot verscherpte monitoring en tracking plaatsen wanneer hij een risicovolle situatie ingaat. De alarmcentrale kan de werker op een kaart volgen en de gebruiker eraan herinneren zijn toetsenbord te gebruiken om zijn veiligheid elke tien minuten te bevestigen totdat het amber alarm wordt geannuleerd.

Groene toets:  de groene toets kan gebruikt worden om aan te geven dat de gebruiker zijn werkronde is gestart of heeft beëindigd.

De telefoon is voorzien van een Gorilla glas display en beschikt over de militaire certificering MIL-810F voor bestendigheid tegen vochtigheid, zout, schokken en hitte. Het uniek vormgegeven toetsenbord moet gebruik met handschoenen of natte handen mogelijk maken. Het geluid van de extra luide 110 DB speakers is hoorbaar boven het geluid van machines en sirenes.