Sony introduceert nieuw vlaggenschip-smartphone: Xperia Z2

Sony heeft op het MWC hun nieuwe topmodel smartphone uit de doeken gedaan. Het toestel verbetert de Z1 op een aantal punten, maar brengt geen grote vernieuwingen.

De Sony Xperia Z2 is net even wat sneller dan zijn voorganger, dankzij een gloednieuwe Qualcomm 801-processor. De cpu is wat architectuur betreft gelijk aan de Snapdragon 800, maar draait op iets hogere kloksnelheid (2.3 GHz). Sony heeft daar 3 GB intern geheugen bijgeplaatst. De behuizing met 8.2 mm behoorlijk slank te noemen. Het toestel draait op Android 4.4, de nieuwste versie. Net als de Z1 is ook de behuizing van de Z2 stof- en waterdicht en voldoet aan de IP58-norm. 

Sony Live Color LED

Het beeldscherm is iets gegroeid naar 5,2 inch, en bevat nog altijd 1920 x 1080 beeldpunten. Het ips-paneel is nieuw. Sony noemt het nieuwe staaltje techniek 'Sony Live Color LED' en dit moet vooral zorgen voor een betere kleurweergave.

Filmen in 4K

Grootste vernieuwing zit waarschijnlijk in de camera, de Z2 kan filmen in 4K-resolutie. Films schiet je in 3840 x 2160 beeldpunten, met 30 beelden per seconde. Eventueel kun je daar een externe microfoon bij gebruiken voor een betere geluidsopname.

De Sony Xperia Z2 gaat 649 euro kosten en ligt waarschijnlijk vanaf april dit jaar in de winkel. Je kunt kiezen uit de kleuren wit, zwart en paars.

Sony Xperia Z2