Sony kondigt nieuwe tablet aan, de Xperia Tablet S

Sony heeft tijdens de IFA een nieuwe tablet aangekondigd. De Xperia Tablet S is de opvolger van de vorig jaar uitgebracht Tablet S. Net als de smartphonelijn zal ook Sony’s tabletlijn voortaan de naam Xperia dragen.

De Xperia Tablet S beschikt over een 9,4-inch ips-scherm met een resolutie van 1280 bij 800 pixels. Voor de processor kiest Sony, net als veel concurrenten, voor de Tegra 3-quadcore-chip van Nvidia. De accu met een capaciteit van 6000mAh zorgt volgens Sony voor een werktijd van ongeveer 10 uur.

De vormgeving van de nieuwe tablet heeft veel weg van zijn voorganger. Ook de Xperia Tablet S beschikt over een soort omgeslagen flap aan de achterkant. Hierdoor is het bovenste gedeelte van de behuizing iets dikker (11,85 mm) dan het onderste gedeelte (8,8 mm). Ook de afstandsbedieningfunctie is gebleven.

Sony Xperia Tablet S

De Xperia Tablet S draait op Android 4.0.3 met daaroverheen Sony’s eigen schil. Eén van de functies die Sony aan Android toevoegt is de zogenoemde Guest Mode. Hiermee is het mogelijk verschillende profielen aan te maken voor het besturingssysteem die elk hun eigen instellingen en apps kunnen bevatten.

Sony’s nieuwe tablet is leverbaar met een opslagcapaciteit van 16, 32 en 64 GB. Het toestel is vanaf begin september verkrijgbaar in Nederland. Het wifi-only-model met 16 GB heeft een adviesprijs van 399 euro incl. btw, de 64 GB-variant kost 599 euro incl. btw.

Sony Xperia Tablet S