Sony kondigt nieuwe Vaio S-serie laptops aan

Sony heeft een nieuwe reeks laptops in de Vaio S-serie aangekondigd, die vooral opvallen vanwege hun compacte behuizing en lange gebruiksduur. De nieuwe notebooks zijn vanaf eind maart verkrijgbaar.

De nieuwe Vaio S-serie komt in drie verschillenden uitvoeringen, die alledrie een scherm van 13,3 inch hebben en die optioneel uit te breiden zijn met een tweede batterij. Deze is toe te voegen zonder de interne batterij te verwijderen en verhoogt de werkduur tot maximaal 14 uur.

Daarnaast hebben alledrie de notebooks de nieuwe Sandy Bridge-processoren van Intel aan boord. Het high end-model VPC-SB1A9E/B heeft maximaal een Core i7-2620M-processor, met maximaal 8 GB werkgeheugen en een SSD-schijf van 128 GB.

De goedkopere VPC-SB1X9E/B en VPC-SB1S1E/W moeten het met maximaal een Core i5-2410M-processor doen, met een werkgeheugen van maximaal 8 GB en een HDD-schijf van 500 GB.

Toetsenbordverlichting

Alledrie de nieuwe Vaio S-notebooks hebben achtergrondverlichting in het toetsenbord, zodat je ook in het donker beter kunt zien waar de toetsen zitten. De notebooks worden geleverd met Windows 7 Professional, behalve de VPC-SB1S1E/W die Windows 7 Home Premium heeft.

De VPC-SB1A9E/B is te koop voor 1680 euro, de VPC-SB1X9E/B voor 924 euro en de VPC-SB1S1E/W voor 840 euro. Deze prijzen zijn exclusief btw.