Sony maakt flinke winst dankzij mobiele tak

De mobiele tak van Sony heeft in het vierde kwartaal van vorig jaar onverwacht goed gepresteerd. Hierdoor heeft het Japanse bedrijf meer winst en omzet geboekt in deze periode. Het gaat echter nog om de voorlopige cijfers, aangezien de administratie nog niet op orde is door een cyberaanval in 2014.

In de laatste drie maanden van 2014 behaalde Sony een nettowinst van 659 miljoen euro, ruim drie keer zoveel als een jaar eerder. Deze winst komt met name uit de mobiele tak waar dit jaar bijna 320 miljoen euro werd verdient door de verkoop, 28,7 procent meer dan in 2013.

Games

Ook de game-divisie van Sony deed het erg goed in het vierde kwartaal van 2014. De verkoop met 16,8 procent naar ruim 383 miljoen euro. Deze groei is met name te danken aan de verkoop van de Playstation 4.

Voorlopige cijfers

De cijfers zijn nog niet definitief, dankzij een grote hack in november vorig jaar. Hierbij werd Sony Pictures Entertainment getroffen, waardoor de administratie nog niet geheel op orde is. Het Japanse bedrijf verwacht vijftienmiljoen dollar kwijt te zijn aan het onderzoek naar de hack en aan het herstel van de apparatuur en de infrastructuur.