Sony met eerste eigen digitale spiegelreflex

Bijna 5 maanden na de overname van de cameratak van Konica Minolta brengt Sony onder de naam DSLR-A100 zijn eerste digitale spiegelreflexcamera uit.

Hoewel de camera flink wat overeenkomsten heeft met de Konica Minolta Dynax 5D heeft Sony toch heel wat veranderingen aangebracht. De grootste verandering is de sensor: op de plek van de 6 megapixel CCD-sensor in de 5D zit nu een 10 megapixel CCD-sensor. Deze sensor is naar alle waarschijnlijkheid gelijk aan de sensor die ook in de Nikon D200 zit.

Het Anti-Shake-systeem, nu Super SteadyShot genaamd, is verbeterd en zou volgens Sony sluitertijden mogelijk maken die 3,5 stops lager liggen.

Verder is de CCD uitgerust met een antistatische coating en wordt de sensor snel heen en weer geschud als de camera wordt uitgezet om stof op de sensor te voorkomen, vergelijkbaar met het Supersonic Wave Filter in DSLR's van Olympus.

Verder gebruikt Sony een nieuwe processor, Bionz gedoopt, met Dynamic Range Optimization, een optie om het dynamische bereik te vergroten bij gevoeligheden van ISO100 tot en met ISO400. De belichtingsmeter is ook vernieuwd: in plaats van de 14-segments meter in de Dynax 5D en 7D, wordt er nu een meter met 40 segmenten gebruikt.

Het toestel gaat in de Verenigde Staten 999,95 dollar kosten (inclusief 18-70 mm lens) en kan vanaf 28 juli worden geleverd. Sony Nederland konnog niet vertellen wanneer de Alpha DSLR-A100 in Nederland beschikbaar zal zijn.