Sony met twee lichtgevoelige compactcamera's

Sony introduceert twee compacte digitale fotocamera's met hoge lichtgevoeligheid voor scherpere resultaten: de Sony Cyber-shot W30 en W50. De 6 Megapixel-toestellen hebben grote LCD-schermen, een ZEISS 3x optische zoom en een lange batterijlevensduur .

Vriendelijk prijskaartje
De Sony Cyber-shot W30 en W50 bieden, volgens Sony, de ideale combinatie van een slanke vormgeving en een uitstekende beeldkwaliteit, en kennen een vriendelijk prijskaartje: 249,-
en 299,--. Dankzij de hoge lichtgevoeligheid bieden beide modellen scherpere resultaten bij het fotograferen van bewegende onderwerpen, binnenopnamen of het maken van natuurlijker ogende beelden zonder flitser.

Bewegende onderwerpen
Dankzij de hoge lichtgevoeligheid is het, volgens Sony, mogelijk om snel bewegende onderwerpen te volgen zonder dat wazigheid optreedt, of om zelf te bewegen tijdens het fotograferen van een stilstaand voorwerp - een mogelijkheid die niet bestaat wanneer alleen beeldstabilisatietechnologie wordt gebruikt. Dankzij de hoge gevoeligheid kunnen zonder flitser foto's worden gemaakt die net zo scherp zijn als bij gebruik van de flitser, meldt Sony, maar een veel natuurlijkere belichting hebben. Normaal gesproken zou een hoge gevoeligheid leiden tot een hoger ruisniveau, maar dankzij de nieuw ontwikkelde Clear RAW NR-functie is de signaal-ruisverhouding sterk verbeterd, aldus Sony.

Verschil
Het verschil tussen beide camera's is het LCD-scherm. Op de Cyber-shot W30 is die 2 inch, op de W50 is die 2,5 inch. Het standaard interne geheugen is in beide gevallen 32 MB; een Memory Stick Duo (Pro) geheugenkaart is bij beide 'optioneel'; je zult hem los moeten aanschaffen.

Tot de praktische functies behoren zeven scnevoorkeuzemodi voor uiteenlopende omstandigheden. Na selectie van Twilight, Twilight portrait, Landscape, Soft snap, Snow, Beach of High Sensitivity hoeven gebruikers alleen nog maar te richten en af te drukken, en de automatische instellingen doen de rest. De interface kent vele talen waaronder Nederlands.

Prijs: 249,-- (Sony DSC-W30) en 299,-- (Sony DSC-W50) | Info: www.sony.nl