Sony ontwikkelt 17,7-megapixel cmos-sensor voor mobieltjes

Iets meer dan twee jaar geleden introduceerde Sony een 12,25-megapixel cmos-sensor voor gebruik in mobiele telefoons. Eind vorig jaar was het aantal megapixels al gestegen naar 16, maar nu wordt er gespeculeerd over een cmos-sensor met 17,7-megapixels.

Naast fotograferen met 17,7-megapixels moet het met de nieuwe cmos-sensor ook mogelijk worden om video op te nemen met 120 fps. Om dit te bewerkstelligen heeft Sony dan ook gewerkt aan technologie om de beeldverwerking sneller te maken. Hoewel Sony zelf het bestaan van de cameramodule niet bevestigt (noch ontkent), wordt de berichtgeving van de Japanse zakenkrant The Nikkei als betrouwbaar beschouwd.

Snelheid

Op de website van CrunchGear is te lezen dat de nieuwe cmos-sensor een verwerkingssnelheid van 34,8Gbps zou krijgen, wat de sensor vijf keer sneller zou maken dan de huidige modules van Sony. Door een vernieuwing van het elektronische circuit zou het energieverbruik van de sensor daarnaast lager moeten zijn.

Naast gebruik voor mobiele telefoons wil Sony volgens CrunchGear de sensor ook gebruiken in zijn digitale fotocamera's. Welke modellen er een zullen krijgen en wanneer de sensor op de markt komt is uiteraard nog onbekend.

Een oude cmos-sensor van Sony