Sony presenteert drie nieuwe smartphones, de Xperia T, V en J

Sony heeft in Berlijn drie nieuwe smartphones aangekondigd. De Xperia T is het nieuwe topmodel van de Japanners, de V valt in het hogere middensegment en de J valt in een iets lager gedeelte van hetzelfde segment. Alle drie de toestellen draaien op Android 4.0.

De Xperia T is de opvolger van het huidige topmodel, de Xperia S. Het toestel krijgt een 4,55 inch display met een resolutie van 1280 bij 720 pixels, waarbij het scherm dus licht groeit ten opzichte van de S (4,3 inch). De camera heeft een beeldsensor van 13 megapixel.

De processor van de T is echter een grote stap voorwaarts. Sony’s nieuwe topmodel maakt namelijk gebruik van een Qualcomm Snapdragon S4, een nieuwe generatie dualcore-processor die HTC bijvoorbeeld ook in de One S plaatst. Verder weegt de smartphone 139 gram.

Sony Xperia T

De Xperia V krijgt eveneens een scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels, die bij dit toestel een afmeting van 4,3 inch heeft. De processor is een dualcore Snapdragon S3 met een kloksnelheid van 1,5 GHz. Het meest opvallende aspect van de V is dat de behuizing spatwaterdicht is. Het toestel weegt 120 gram.

De Xperia J is het laagst geplaatste toestel van de drie nieuwe Xperia-smartphones. De smartphone heeft een 4-inch display met een resolutie van 854 bij 480 pixels. De processor is een singlecore-model van Qualcomm geklokt op 1 GHz.

Sony levert alle drie de modellen met Android 4.0.4 en een nfc-chip. Voor de Xperia T moet volgens Sony op zeer korte termijn een update naar 4.1 Jelly Bean uitkomen. Dit topmodel moet binnen enkele weken verkrijgbaar zijn in Nederland voor een adviesprijs van 499 euro incl. btw.

Ook de Xperia V heeft een adviesprijs van 499 euro incl. btw en moet in het eerste kwartaal van 2013 in Nederland ter koop zijn. De J kost 249 euro incl. btw en komt in het vierde kwartaal van dit jaar.

Sony Xperia J