Sony stapt in tabletmarkt met S1 en S2

Sony heeft vandaag twee tablets aangekondigd. De Sony Tablet S1 en S2, zoals de apparaten gaan heten, maken gebruik van Google's Android 3.0-besturingssysteem. Sony verwacht dat de tablets in de herfst van dit jaar op de markt zullen verschijnen.

De Sony Tablet S1 beschikt over een 9,4-inch touchscreen. Volgens het persbericht heeft het apparaat een ideaal zwaartepunt, waardoor het plankje goed in de hand ligt en je het urenlang kunt gebruiken. 

De S2 is door Sony voorzien van twee aanraakschermen van 5,5-inch, die daarnaast ook als één groot scherm te gebruiken zijn. Doordat er een scharnier tussen beide schermen zit kun je het apparaat dichtklappen. Hierdoor is de S2 in vergelijking met andere tablets erg compact. 

Naast de standaardfunctionaliteiten van Android 3.0 kun je met de tablets gebruikmaken van Sony's ReaderStore2 voor het downloaden van ebooks. Voor spellen is er de PlayStation Suite, een onlinewinkel waar je spellen van de eerste generatie PlayStation kunt downloaden. 

De S1 en S2 beschikken daarnaast over een infraroodpoort die het mogelijk maakt je tablet te gebruiken als afstandsbediening voor je Sony Brava televisie. Met de dlna-functionaliteit kun je bijvoorbeeld audio streamen naar een geluidsinstallatie of je televisie als extern scherm gebruiken voor je Sony Tablet. 

Sony heeft nog niet bekendgemaakt wanneer de tablets precies op de markt verschijnen en wat de prijzen zullen zijn.