Sophos brengt rapport 'The State of Encryption Today' uit

Encryptie van data kan op verschillende manieren, over diverse devices om een veelvoud aan redenen. Dat encryptie van data belangrijk is, staat echter als een paal boven water. Daarom deed security-expert Sophos onderzoek naar encryptie binnen organisaties.

The State of Encryption Today

In het rapport The State of Encryption Today onderzocht Vanson Bourne in opdracht van Sophos hoe het is gesteld met encryptie binnen organisaties in de VS, Canada, India, Australië, Japan en Maleisië. Voor het onderzoek zijn in totaal 1700 IT-verantwoordelijken geïnterviewd. Deze zijn allen werkzaam binnen organisaties met tussen de honderd en tweeduizend werknemers.

Encryptie in organisaties

Volgens het rapport maakt 44 procent van de ondervraagde organisaties verregaand gebruik van encryptie en 43 procent tot op een bepaalde hoogte. Grotere organisaties waar 500 of meer mensen werken, passen vaker encryptie toe dan kleinere organisaties waar 100 tot 500 mensen werken. Dat is zorgwekkend, omdat meer dan de helft aan incidenten waarbij er sprake is van dataverlies, in kleinere organisaties voorvalt.

Encryptie wordt het meest toegepast in de Verenigde Staten, hier passen 54 procent van de ondervraagde organisaties verregaande encryptie toe. In Maleisië ligt dit aantal aanzienlijk lager met 26 procent.

Sophos heeft de resultaten verzameld in onderstaande infographic. Voor het volledige onderzoek ga je hierheen

Sophos brengt rapport 'The State of Encryption Today' uit
Wat is de status van encryptie in organisaties? Sophos onderzocht het.