Sophos introduceert Home

Sophos, leverancier van security-oplossingen introduceert Sophos Home, gratis beveiligingssoftware voor thuisgebruikers.

Sophos Home

Met Home introduceert Sophos een gratis beveiligingspakket gericht op het moderne gezin. De software beschermt tegen virussen en malware, en houdt ook ongewenst bezoek van hackers buiten jouw systemen. Ook bevat de software een internetfilter waarmee websites geblokkeerd kunnen worden.

De software wordt bedient via een webinterface waarmee je tot aan tien systemen per account kunt managen. De onderliggende technologie is dezelfde technologie gebruikt in de zakelijke oplossingen van Sophos. Hiermee wordt er dus niet geschaafd aan de software en profiteren thuisgebruikers dus van de security-expertise die ook zakelijke gebruikers genieten.

De software is enkel bedoeld voor non-commercieel thuisgebruik. Zakelijke gebruikers kunnen terecht bij Sophos Cloud.

Het moderne gezin

Op de officiƫle Sophos Blog legt Bill Lucchini, General Manager van de Cloud Group bij Sophos, uit wat het achterliggende idee achter de software is. 'We horen continu klachten over ineffectieve software en goedkope consumententechnologie volgeladen met adware, beveiligingsbedrijven die je data verkopen aan derden en de aanname dat in de meeste huishoudens slechts een enkele pc staat', aldus Lucchini. 'We hadden het idee dat niemand echt een goed product op de markt heeft gezet voor het moderne gezin. Wij dachten dat het beter kon en daarom zijn we gestart met het Sophos Home-project.'

Gratis Sophos Home

Om Sophos Home te gebruiken heb je een Sophos Home-account nodig. Vervolgens download je de software naar jouw computer en kun je ook een link naar andere apparaten sturen die je wilt beveiligen, zodat deze de software ook kunnen downloaden. Deze apparaten worden vervolgens toegevoegd aan je account vanwaar je deze ook kunt managen.

Ga voor meer informatie en om de software te downloaden naar Sophos Home.