'Spambestrijding via community groot succes'

De laagdrempeligheid van e-mail, waardoor je duizenden postbussen gratis kunt spammen, is tevens zijn achilleshiel. Diverse technieken proberen de 97 procent aan spam uit het berichtenverkeer te vissen. Maar juist een op menselijke interactie gebaseerd filter, is een groot succes.

Althans, als we het persbericht van SPAMfighter mogen geloven. Hetbedrijfmeldt wereldwijd nu ruim vijf miljoen gebruikers te hebben van zijn softwarepakket dat lokaal (op de pc) de spam uit de Inbox weert.

SPAMfighter benut een - naar eigen zeggen - unieke methode die profiteert van de kracht van een 'SPAMfighter-community', waar community in het ict-jargon staat voor gebruikersgemeenschap (inderdaad: een afschuwelijk woord).

Patroonherkenning
SPAMfighter heeft door de menselijke hulp van duizenden gebruikers, in tegenstelling tot spamfilters die op basis van computeralgoritmen en automatische patroonherkenning werken geen moeite de nieuwste trucjes van spammers te onderscheppen en te doorzien.

Het filter werkt volcontinu en blijft ook het klokje rond op peil. De software van SPAMfighter wordt namelijk 24 uur per dag ge-update dankzij gebruikers overal ter wereld die de nieuwste spam rapporteren door de 'blokkeren'-button te gebruiken. Met andere woorden: terwijl de Japanner slaapt, houdt een Amerikaan zijn Inbox schoon.

SPAMfighter in actie.

Aanhoudende groei
"De missie van SPAMfighter is om de wereld spamvrij te maken. Wij hebben een unieke aanpak van spambestrijding. Hiervoor is een snelle groei van onze gebruikersgroep essentieel, omdat die een elementair onderdeel vormt van onze strijd tegen spam. Wij zijn dan ook bijzonder blij met onze aanhoudende groei", zegt Henrik Srensen, CEO en medeoprichter van SPAMfighter.

Inmiddels komen er dagelijks circa 4.000 SPAMfighter-gebruikers bij, meldt het bedrijf trots.

Downloaden
SPAMfighter biedt consumenten een gratis proefversie van zijn software en kortingen voor meerdere computers.
Een gratis 30-daagse proefversie en de ongelimiteerde versie SPAMfighter PRO zijn te downloaden op: www.spamfighter.com/Download_Download.asp.