Special: Onlinebackup (5) - De praktijk

Onlinebackup biedt beheer- en risicovoordelen boven een traditionele offline backup. Maar hoe bevalt het eigenlijk in de praktijk? We spraken met balletgezelschap Introdans over het gebruik van PerfectBackup.

“Voorheen werd er gebackupt door middel van een tapestreamer.  Dat was erg duur en tijdrovend”, vertelt Adrie Völkers, systeembeheerder van Introdans. "Dagelijks werd er een backup gemaakt via tapes, die ik mee naar huis nam. De meeste tapes bleken leeg te zijn, en het restoren gaf me het gevoel van 'gokken of het allemaal goed gaat'."

Betrouwbaar

"Zoals elk bedrijf is het voor ons van groot belang een betrouwbaar en efficiënt backupsysteem te hebben. Met ons abonnement bij PerfectBackup hebben we dat zeker gerealiseerd. Omdat onze systeembeheerder ook de geluidstechnicus is bij zowel nationale als internationale voorstellingen, is het voor hem bijzonder handig de backup wereldwijd te kunnen beheren en controleren"

"Dagelijks ontvang ik een backup report dat netjes aangeeft of mijn backup is geslaagd of mislukt. Het restoren van een backup gaat snel en makkelijk. PerfectBackup biedt mij gemak en zekerheid, ik hoef niet meer te investeren in tapes en de tijd voor het maken en controleren van de backup. Het maken van een backup verloopt geheel automatisch."