Speciale printserver voor 'multifunctionals'

Edimax Technology introduceert de PS-1206MFP: een printserver waarmee 'all-in-one-printers (multifunctionals of MFC's) eenvoudig via het netwerk gedeeld kunnen worden.

Op de duurdere multifunctionals is een netwerkaansluiting standaard al aanwezig. Dankzij het printer/netwerkkastje van Edimax kunnen ook gebruikers van een eenvoudiger 'all-in-one' zowel de printfunctie, de scan-, als de fax- en kaartlezerfunctie via het netwerk delen.

De MFP-server ondersteunt een bi-directionele communicatie met de printer zodat gebruikers belangrijke printerinformatie kunnen monitoren, zoals het inkt- en papierniveau. Ook is de MFP-server voorzien van een traditionele printserver-functie die LPR-, IPP-, Raw Printing- en Unix Logical-printerprotocollen ondersteunt. Hierdoor kan de gebruiker de afdrukmethode kiezen die het beste aansluit bij zijn netwerkomgeving. De MFP-server is volgens de leverancier gebruikersvriendelijk en eenvoudig te installeren via een Windows Installation Wizard.

Kenmerken
* Is voorzien van een USB 2.0-poort voor het aansltuien van de printer;
* Is compatibel met de meeste (all-in-one)-printers van o.a. HP, EPSON, Lexmark, Canon, Brother, Konica Minolta en Samsung;
* Ondersteunt Fault-Tolerant firmware updates;
* Ondersteunt web-based management en Windows configuratie utility;
* Ondersteunt DHCP server/client.

Een lijst van ondersteunde printers staat op http://www.edimax.com.tw/html/english/products/compatible%20list.htm

Prijs en beschikbaarheid
De Edimax MFP-server (PS-1206MFP) per direct verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van 64 euro excl. BTW. Het draadloze model (PS-1206MFPg) zal enkele maanden later op de markt komen.